Volop lentekriebels in de speeltuin.

Eindelijk was het zover in speeltuin Oosterkwartier:
op 18 april was daar het Lentefeest, met een groot springkussen, leuke speurtocht, heel veel lekkere pannenkoeken en een roofvogelshow. De sfeer zat er goed in! Lente-kindertjes, genietend van allerlei attracties, hoe leuk is dat! Smiling faces!

Het hoogtepunt van de middag was de roofvogelshow, voortreffelijk georganiseerd door de heer Sjobbe van de Stichting Roofvogels en Uilen uit Dinteloord. Dit evenement is natuurlijk uitermate geschikt om te bespreken in de Vogeltjes-krant!
Deze show werd door zeker 70 kinderen en veel moeders bijgewoond.

De entertainer had bijzondere vogels meegenomen, zoals de uil, de gier, de neushoornvogel, de arend en de woestijnbuizerd. Eén voor één werden zij aan alle kinderen voorgesteld en deze reageerden enthousiast. De heer Sjobbe liet zien, hoe de gevleugelde vrienden op zijn hand gingen zitten. Hij vroeg ook wel eens, welk kind vrijwilliger wilde zijn, om een vogel op zijn of haar hand te hebben, uiteraard met een speciale beschermende handschoen aan. Er gingen elke keer zeker 25 vingers de lucht in, van zowel jongens als meisjes! Dat vonden de kinderen best wel spannend!

Sommige vogels vlogen zelfs een rondje door de speeltuin, tot groot vermaak en verbazing van de kinderen. Zij dachten kennelijk: nu is de vogel gevlogen, die zien we nooit meer…te-rug…
Maar…de vogels waren bijzonder gehecht aan hun baasje en reageerden direct op het fluitsignaal om weer terug te komen en veilig te landen.

Hij had ook steeds leuke weetjes over zijn vliegende have, zoals: waar ze vandaan kwamen, hoe oud ze konden worden en de aantallen die nog in leven zijn in het wild. Hij had er duidelijk studie van gemaakt.

Eén grote vogel vond het erg nodig om in een boom te gaan zitten en precies boven het publiek zijn behoefte te laten vallen, op de kleding van een mevrouw. Niet zo smaakvol natuurlijk maar wel tot vermaak van de kinderen…Ach ja dat kán gebeuren! De vrouw nam het sportief op. Er was steeds goed contact met de kinderen. Zij vonden het een prachtige voorstelling en hebben zichtbaar genoten van deze succesvolle roofvogelshow.
Na 40 minuten was de vogelpret helaas voorbij en gingen de kinderen met hun moeders terug naar de speeltuin.

Alle bezoekers hadden het goed naar hun zin op deze zonnige dag en ze lieten duidelijk zien: het Lentefeest gaf vandaag de echte lentekriebels, we gáán voor álle activiteiten én we zijn helemaal klaar voor de volgende stap! Kom maar op met de zomer! Graag zelfs!