‘Portretten Vogelbuurt’ is een project van Broedplaats Het Vogelnest waarin buurtbewoners en -ondernemers hun verhalen over zichzelf en de Vogelbuurt vertellen. Zhanna Olbina van Het Vogelnest doet de interviews. Doelen zijn: mooie verhalen uit de Vogelbuurt vertellen en dat buurtbewoners elkaar hierdoor beter leren kennen. De ambitie is om de verhalen uiteindelijk te bundelen in een boekje.

Lees de verhalen van: Yvonne Turk | Stefan van den Hout | Hans & Joke | Rkia Aachouba | Leen Schot | Niels van Es | ….

Unieke verhalen
Mensen geven hun eigen persoonlijke kijk op de buurt en vertellen wat ze hier zoal meemaken. Het is ook een superleuke manier is om een beeld te geven van de buurt. Misschien heb je wel heel veel gemeen met de buurman twee straten verder! Ook is het een leuke manier voor mensen om te lezen over hun buurt, wat er speelt en wat je zoal tegen kan komen. Je leest unieke verhalen en dat is natuurlijk een leuke manier om je buurt en de mensen er in beter te leren kennen!

Zhanna Olbina
Zhanna Olbina was van februari 2017-februari 2018 stagiaire bij Het Vogelnest. Ze doet de opleiding Sociaalwerk op het R.O.C. Midden-Nederland in Utrecht. Ze was erg enthousiast om de mensen te mogen interviewen! Je hoorde soms hele unieke verhalen over gebeurtenissen in de wijk, of je ziet ineens een kant van iemand die je helemaal niet verwacht had. Zhanna: “Het was mijn hoop dat dit zorgt voor een bepaalde connectie bij mensen in de wijk. Dat is gelukt: heel veel lezen de interviews en vinden het leuk op Facebook. Voor mij was het persoonlijk ook leuk om te onderzoeken waar de behoefte ligt van de buurtbewoners en waar ze tevreden mee zijn. Het Vogelnest probeert hier dan ook op in te spelen.”

Meedoen
Ben jij een Vogelbuurtbewoner? Ben je hier net komen wonen, of ben je hier juist geboren en getogen? Kom je verhaal doen! Meer info bij Lotti Hesper: info@hetvogelnest.org.

Met dank aan: Margriet Aalbers van Zinsels & Lotti Hesper