Hoi!

We willen dat jij fijn in de Vogelbuurt woont. Daar hebben we de afgelopen tijd, samen met jullie ons best voor gedaan.

Mensen vinden een pleintje met grijze tegels minder mooi dan een veld met bomen, bloemen en planten. Een groene omgeving heeft veel voordelen. Het fleurt de buurt op. Ook kunnen bomen en planten veel water afvoeren bij grote regenbuien. Groen verkoelt tijdens hete zomerdagen en wist je dat groen goed is voor de gezondheid?

Het Vogelnest heeft daarom het plan ’Groene Vogels’ bedacht. Met dit plan hebben we samen met jou meer groen in de wijk gebracht. We zijn begonnen met een aantal velden in de Vogelbuurt. En we hebben in heel veel voortuinen planten en bomen geplant. Dat heeft een heleboel vrolijke voortuinen, geveltuintjes en bloembakken opgeleverd! En heb je het ’tiny forest’ tussen de Reigerstraat en de Noordendijk al gezien? Het is nu nog een beetje kaal maar dat wordt vanzelf een klein groen paradijsje.

Je kunt nu geen bomen en bloemen meer bestellen. Maar je kunt natuurlijk altijd zelf aan de slag met leuke plantjes en groen in je tuin. En wie weet vind je op een van onze stekjesdagen wat leuks. Hou onze socials in elk geval in de gaten!