Het Vogelnest is in 2016 begonnen als ontmoetingsplaats in de Vogelbuurt. Een Vogelnest is een broedplaats voor nieuw vogelleven. En een broedplaats, dat willen wij ook graag zijn. Samen met de bewoners van de Vogelbuurt. Wij leggen geen echte eitjes maar wel nieuwe ideeën. We broeden op oplossingen voor dingen die beter kunnen, vliegen regelmatig langs met leuke activiteiten en we bieden ‘gewoon’ een warm nest waar het gezellig en fijn is, voor iedereen en met iedereen.

Sinds 2016 zijn er al een hoop mooie dingen gebeurd en is het Vogelnest voor veel mensen een vertrouwde plek in de Vogelbuurt. Waar men samenkomt en een praatje maakt, onder het genot van een kop koffie, een lekker kopje soep, een potje schaak of om rustig een krantje te lezen. Waar nieuwe vriendschappen zijn ontstaan en waar we elkaar helpen met van alles en nog wat.

Zoveel mensen hebben al bijgedragen aan een fijne buurt! De één maakt de lekkerste soep, een ander veegt het plein, weer iemand anders biedt een luisterend oor aan een buur. Maar er zijn ook al veel grootse dingen gebeurd. Wat te denken van het fantastische Groene Vogels project? Samen maken we de buurt een stuk groener en leefbaarder. De voetbalmiddagen met Mo, de weggeefkast die elke dag wel iemand blij maakt met een unieke vondst.

Kortom, van een simpele kop koffie tot een groenere, socialere, sportievere, creatievere buurt; het Vogelnest is een plek geworden waar we samen dromen realiseren. En wil je ook eens iets organiseren of meedenken over een activiteit? Heb je ruimte of hulp nodig bij de organisatie? Neem dan gerust eens contact op met ons! Dan kijken we samen of we ook jouw buurtdroom waar kunnen maken.