Buurtwerker/Sociaal Barista
28 uur p/w | vanaf januari 2024

Stichting voor de Werkplaats is op zoek naar een buurtwerker/sociaal barista op onze locaties in de Vogelbuurt en op de Staart. Beide zijn kleinschalige buurtprojecten die erop gericht zijn de buurt samen met de bewoners te versterken. Dat doen we ‘bottom-up’ en zonder stigma. Dat is samenredzaamheid en positieve gezondheid. Lijkt het je leuk om een gezellige koffiebar te runnen, praat je graag met mensen en heb je een sociaal hart? Lees dan verder.

Functieomschrijving

Je werkt op beide locaties. Je zorgt voor de koffie en voor een prettige en veilige sfeer en je ontvangt onze bezoekers hartelijk. Het contact loopt uiteen van een gezellig praatje tot serieuze gesprekken waarbij je een helpende hand kunt bieden als dat gewenst is. Binnen de organisatie zijn er diverse vraagbaken en ons netwerk is groot. Je draait twee dagen per week het Vogelnest, om de week op zaterdag. Je draait 1,5 dag per week de locatie op de Staart. Naast je werkzaamheden in de koffiebar neem je een actieve rol in het organiseren van activiteiten waar je buurtbewoners bij betrekt, het vergroten van de zichtbaarheid en vertegenwoordiging in de wijk door aan te sluiten bij andere wijkinitiatieven en activiteiten en het begeleiden van vrijwilligers. Je zorgt ervoor dat de rest van het team hier mee aan de slag kan. Je werkt in een klein team dat regelmatig overlegt. 

Functie-eisen:

  • 28 uur per week inzetbaar.
  • Affiniteit met sociaal werk, ervaring is een pré.
  • Om het weekend op zaterdag beschikbaar.
  • Eigenschappen die je nodig hebt zijn: communicatief vaardig, flexibiliteit, inlevingsvermogen, initiatief durven nemen. En alles wat jij zelf meebrengt waarmee je de buurt mooier, creatiever en leefbaarder kunt maken.

Wij bieden:

  • Een salaris conform de CAO Sociaal werk, Welzijn, Maatschappelijke dienstverlening, schaal 6.
  • Een informele werksfeer met veel variatie waar ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling. We zijn een sociale organisatie waarbinnen we oog hebben en zorg dragen voor elkaar en een prettige werksfeer. Maandelijks is er een breed overleg met alle medewerkers van de stichting waarin verdiepende thema’s aan bod komen. 
  • Een jaarcontract, dat bij beider tevredenheid verlengd kan worden.

Interesse?

Dan horen we graag hoe jij een aanvulling kan zijn voor ons team en onze missie. Stuur je motivatie en CV uiterlijk 16 november naar esle@vogelnest.nl. Heb je vragen over de vacature? Neem dan contact op met Esle Schrauwen, 06 1701 9174.

Bekijk alvast dit leuke filmpje over het Vogelnest: