VACATURE
Twee begeleiders kleinschalige dagbesteding

Voor ons nieuwe project zoeken wij twee begeleiders die op de werkvloer deelnemers bij beschermd werk begeleiden en aansporen tot activering en zelfredzaamheid. Je geeft dagelijks leiding aan een team van mensen bestaand uit zowel geïndiceerde personen als niet geïndiceerde personen. Dit doe je in een koffiebar die zal worden ingezet als dagbestedingsplek en ontmoetingsplek voor de buurt.

In dit bijzondere project is er plek voor mensen met en zonder indicatie voor dagbesteding. Positieve gezondheid van de deelnemers staat centraal. Wij zijn er van overtuigd dat waardering binnen de dagbesteding bijdraagt aan het tegengaan van een sociaal isolement en het vergroten van het gevoel van eigenwaarde van de deelnemer. Het onderschrijven van deze uitgangspunten is een harde eis.

Functie eisen
● 24 tot 32 uur per week inzetbaar of 8 tot 16 uur
● Aantoonbaar MBO denk- en werkniveau
● Affiniteit en aantoonbare werkervaring met kwetsbare doelgroepen
● Aantoonbare horeca ervaring
● Om het weekend beschikbaar
● Stressbestendig en flexibel
● Communicatief vaardig
● Het is een pré als je in de Vogelbuurt woont

Taakomschrijving
Je geeft dagelijks leiding aan een team van mensen bestaand uit zowel geïndiceerde personen als niet geïndiceerde personen. Omdat de deelnemers op twee plekken worden ingezet betekent dit veel afwisseling en variatie binnen de functie en uit te voeren taken. Je bent in staat om snel in te kunnen spelen op onverwachte situaties.
Het aannemen van deelnemers, aansturen van een team deelnemers en het managen van de dagelijkse gang van zaken behoort ook tot de taken.

Onze organisatie
Het Vogelnest is een buurtproject gevestigd in de Vogelbuurt in Dordrecht. Onze doelen zijn:
● een positief imago van de Vogelbuurt
● versterken van saamhorigheid in de wijk
● een permanente buurtkamer voor en door de Vogelbuurt in 2020
● mooier en creatiever maken van de buurt door ideeën en talenten van bewoners in te zetten

Dit nieuwe project draagt bij aan het behalen van de bovenstaande doelen. Tevens is dit een nieuwe manier van werken en is dit project een pilot. Er wordt gewerkt aan de hand van de Scrum-methode: Geen boekwerken schrijven vol plannen, maar het leren uit de praktijk. We kijken gezamenlijk met jou en onze partners wat wel en wat niet werkt. Gaandeweg ontstaat er een solide plan voor het project en worden uitdagingen op de werkvloer en in de begeleiding in de praktijk opgelost. Wat bijdraagt aan het leveren van maatwerk in de begeleiding van de deelnemers.

Aanbod
Een salaris conform CAO Welzijn maatschappelijke dienstverlening, schaal 6. Een gezellige informele werksfeer met veel variatie. Je krijgt een contract voor zes maanden. Als het naar beider tevredenheid kan dit verlengt worden.

Sollicitatieprocedure
Je kunt je motivatie en CV tot en met 24 december insturen naar ifor@ifor.nl. De gesprekken zullen begin januari plaatsvinden. Geef duidelijk aan hoeveel uur per week je wilt werken.

Vacature begeleiders kleinschalige dagbesteding Het Vogelnest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *